Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

Natuurgeneeskundig therapeut

Prijs, vanaf 49,50
Aantal lessen
24
Studieduur
24 maanden
Vooropleiding
HAVO/MBO Diploma
Vervolgopleiding
Iedere SAGHO opleiding
Opleidingscode
TRP

Voor een betrouwbare uitoefening van de complementaire geneeswijzen is het noodzakelijk dat natuurgeneeskundige therapeuten over een brede basiskennis beschikken en dus de juiste opleiding hebben gevolgd. De Academie SAGHO verzorgt zo’n uitgebreide complementaire opleiding in de diverse disciplines van de alternatieve geneeskunde.


De opleiding natuurgeneeskundig therapeut vormt de ideale basisopleiding voor iedereen die meer wil weten over de complementaire geneeskunde en/ of een eigen praktijk wil beginnen. Indien deze opleiding wordt gevolgd door Ziekteleer, Diagnose en Advies (ZDA) beschikt u ook over de noodzakelijke medische basiskennis die nodig is om lid te worden van een beroepsvereniging.


Naast de orthomoleculaire voeding, fytotherapie en homeopathie worden onder andere de volgende thema’s behandeld en toegelicht: infectieziekten, bloedcirculatie, ademhalings- en uitscheidingssysteem, metabolisme, voeding, voortplanting en zwangerschap, zuigeling- en kinderziekten, ouderdomsklachten, het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel. Ook krijgt u inzicht in de (elektro) acupunctuur, iriscopie, ontgifting- en drainagemethoden, manipulatie, massage en fysiotherapie, neuraal-, cel- en enzymtherapie, organotherapie, gemmotherapie, aromatherapie en oligotherapie.


De opleiding ‘Natuurgeneeskundig Therapeut’ duurt 24 studiemaanden en staat gelijk aan een 2-jarige opleiding. De opleiding bestaat uit: ‘Anatomie, fysiologie en pathologie (AFP)’, ‘Orthomoleculair Voedingstherapeut’ (ORT) en ‘Homeopathisch Therapeut’ (HOM) en de opleiding tot ‘Fytotherapeut’ (FYT). U kunt deze therapeutenopleiding vervolgen met de aansluitende opleidingen tot ‘Klassiek Homeopaat met repertorisatie volgens Kent’ (REP) en/of ‘Orthomoleculair Specialist’ (SPO). Ook kunt u uw theoretische kennis uitbreiden met de opleiding ‘Ziekteleer, Diagnose en Advies’ (ZDA) om uw medische basiskennis op Hbo-niveau te brengen.


De opleiding is geaccrediteerd door KTNO (K8425) en staat voor 22.5 ects. Verbonden beroepsorganisaties: BATC, NOAG, SGZ en VBAG.

De inhoud van de opleiding bekijken? klik dan hier en bekijk de proefles.


De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in een logische samenhang, één ononderbroken leerlijn vormen. Uit de praktijk is gebleken dat deze methode het meest effectief werkt voor individuele studies.


Academie SAGHO heeft geen vast studiejaar. U kunt op elk gewenst moment met uw studie beginnen. De gemiddelde studietijd ligt op zo’n 5 à 7 uur per week. U kunt het studietempo kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past. Heeft u meer tijd en wilt u sneller studeren, dat kan. Andersom kan natuurlijk ook. Efficiënter studeren is vrijwel niet mogelijk.


Bij elke SAGHO-opleiding bieden wij u huiswerkbegeleiding aan met uw eigen docent. U kunt uw huiswerk per post of per mail verzenden. Onze docent zorgt er voor dat uw gecorrigeerde huiswerk zo snel mogelijk aan u geretourneerd wordt. Voor deze opleiding kunt u deelnemen aan het landelijk examen wat drie keer per jaar wordt afgenomen: in februari, juni en oktober. Bij een voldoende resultaat, ontvangt u het officiële én erkende SAGHO-diploma.


Bent u niet in de gelegenheid om naar het landelijk examen te komen? Dan kunt u een thuisexamen afleggen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dan het SAGHO-getuigschrift.


Als u een opleiding hebt afgerond, al het huiswerk hebt ingestuurd en dit gemiddeld voldoende is beoordeeld, dan kunt u een SAGHO-certificaat aanvragen.

Inschrijven

Inschrijven

€ 999,00

Copyright SAGHO Academie 2017 -