Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

Orthomoleculair specialist

Prijs, vanaf 49,50
Aantal lessen
12
Studieduur
12 maanden
Vooropleiding
HAVO/MBO Diploma
Vervolgopleiding
Iedere SAGHO opleiding
Opleidingscode
SPO

Voor een orthomoleculair en/of natuurgeneeskundig therapeut is het noodzakelijk om optimaal op de hoogte te zijn én te blijven van alle ins- en outs van de orthomoleculaire geneeswijze. De vervolgopleiding ‘Orthomoleculair Specialist’ is speciaal ontwikkeld voor diegene die zich verder wil verdiepen in de mogelijkheden van orthomoleculaire voedingssupplementen. Deze opleiding sluit aan op de SAGHO-opleiding ‘Orthomoleculair therapeut’ en ‘Natuurgeneeskundig Therapeut’, maar kan ook gevolgd worden als u een orthomoleculaire opleiding elders heeft gevolgd.


De lesstof behandelt op een overzichtelijke wijze de verschillende voedingssupplementen zoals vitaminen, mineralen en spoorelementen, aminozuren, enzympreparaten, plantaardige- en visoliën en de specifieke orthomoleculaire supplementen zoals antioxidanten, co-enzym Q10, SOD, octacosanol, GTF-chroom, glucosamine en bijvoorbeeld chondroïtine-sulfaat. Uitgebreid wordt ingegaan op de nutriënten die preventief en curatief werkzaam zijn bij de diverse aandoeningen.


In de duidelijke en overzichtelijke lesstof worden verschillende aandoeningen behandeld met de te adviseren orthomoleculaire voedingssupplementen zoals o.a. het cardiovasculaire systeem, atherosclerose, cholesterolemie, spijsverteringsklachten, diverse oogklachten, huidklachten, lever- en nierklachten. Hierbij worden de te adviseren orthomoleculaire nutriënten overzichtelijk en bijzonder gedegen besproken. Een uitgebreide indicatielijst zal u helpen te bepalen welke orthomoleculaire voedingssupplementen u kunt voorschrijven. Ook wordt er uitvoerig ingegaan op de specifieke nutriënten en voedingsadviezen die belangrijk zijn voor de sporter en bodybuilder.


De opleiding is geaccrediteerd door KTNO (K8441) en staat voor 11.5 ects. Verbonden beroepsorganisaties: BATC, NOAG, SGZ en VBAG. 

De inhoud van de opleiding bekijken? klik dan hier en bekijk de proefles.


De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in een logische samenhang, één ononderbroken leerlijn vormen. Uit de praktijk is gebleken dat deze methode het meest effectief werkt voor individuele studies.


Academie SAGHO heeft geen vast studiejaar. U kunt op elk gewenst moment met uw studie beginnen. De gemiddelde studietijd ligt op zo’n 5 à 7 uur per week. U kunt het studietempo kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past. Heeft u meer tijd en wilt u sneller studeren, dat kan. Andersom kan natuurlijk ook. Efficiënter studeren is vrijwel niet mogelijk.


Bij elke SAGHO-opleiding bieden wij u huiswerkbegeleiding aan met uw eigen docent. U kunt uw huiswerk per post of per mail verzenden. Onze docent zorgt er voor dat uw gecorrigeerde huiswerk zo snel mogelijk aan u geretourneerd wordt.


Voor deze opleiding kunt u deelnemen aan het landelijk examen wat drie keer per jaar wordt afgenomen: in februari, juni en oktober. Bij een voldoende resultaat, ontvangt u het officiële én erkende SAGHO-diploma.


Bent u niet in de gelegenheid om naar het landelijk examen te komen? Dan kunt u een thuisexamen afleggen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dan het SAGHO-getuigschrift.


Als u een opleiding hebt afgerond, al het huiswerk hebt ingestuurd en dit gemiddeld voldoende is beoordeeld, dan kunt u een SAGHO-certificaat aanvragen.

Inschrijven

Inschrijven

€ 549,00

Copyright SAGHO Academie 2017 -