Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

Herborist

Prijs, vanaf 49,50
Aantal lessen
12
Studieduur
12 maanden
Vooropleiding
HAVO/MBO Diploma
Vervolgopleiding
Iedere SAGHO opleiding
Opleidingscode
KPH

Om de waarde van planten voor ons leven en gezondheid juist te beoordelen, moeten wij voor ogen houden dat de plant het middelpunt is waar, uit voedingsoogpunt en gezondheid gezien, alles wat leeft, om draait. De plantenwereld stelt ons in de vorm van geneeskruiden, middelen ter beschikking die gebruikt kunnen worden om ziekten te voorkomen en te genezen. Duizenden jaren lang vormden de planten en hun kruiden dé geneesmiddelen van de mensheid. Uitgebreid onderzoek heeft de eeuwenoude waarden van traditioneel gebruikte kruiden en planten bij herhaling bevestigd. Hierdoor is het mogelijk om op een veilige en effectieve wijze kruiden- en plantengeneesmiddelen in te zetten om de gezondheid in balans te houden en waar nodig weer te herstellen.


De SAGHO-opleiding tot ‘Herborist’ in de ‘Kruiden- en Plantengeneeskunde’ is een duidelijke en gedegen opleiding die meer dan honderd kruiden bespreekt en zo’n vijftig natuurlijke medicijnen (planten) uit eigen tuin behandelt.


De opleiding is geaccrediteerd door KTNO (K8447) staat voor 11.5 ects.

De inhoud van de opleiding bekijken? klik dan hier en bekijk de proefles.


De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in een logische samenhang, één ononderbroken leerlijn vormen. Uit de praktijk is gebleken dat deze methode het meest effectief werkt voor individuele studies.


Academie SAGHO heeft geen vast studiejaar. U kunt op elk gewenst moment met uw studie beginnen. De gemiddelde studietijd ligt op zo’n 5 à 7 uur per week. U kunt het studietempo kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past. Heeft u meer tijd en wilt u sneller studeren, dat kan. Andersom kan natuurlijk ook. Efficiënter studeren is vrijwel niet mogelijk.


Bij elke SAGHO-opleiding bieden wij u huiswerkbegeleiding aan met uw eigen docent. U kunt uw huiswerk per post of per mail verzenden. Onze docent zorgt er voor dat uw gecorrigeerde huiswerk zo snel mogelijk aan u geretourneerd wordt.


Voor deze opleiding kunt u deelnemen aan het landelijk examen wat drie keer per jaar wordt afgenomen: in februari, juni en oktober. Bij een voldoende resultaat, ontvangt u het officiële én erkende SAGHO-diploma.


Bent u niet in de gelegenheid om naar het landelijk examen te komen? Dan kunt u een thuisexamen afleggen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dan het SAGHO-getuigschrift.


Als u een opleiding hebt afgerond, al het huiswerk hebt ingestuurd en dit gemiddeld voldoende is beoordeeld, dan kunt u een SAGHO-certificaat aanvragen.

Inschrijven

Inschrijven

€ 549,00

Copyright SAGHO Academie 2017 -