Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

Bach Bloesem- & Aromatherapeut

Prijs, vanaf 49,50
Aantal lessen
12
Studieduur
12 maanden
Vooropleiding
HAVO/MBO Diploma
Vervolgopleiding
Iedere SAGHO opleiding
Opleidingscode
BAT

Het basisprincipe van de Bach Bloesemtherapie is het vervangen van de negatieve persoonlijke aspecten zoals mentale en emotionele problemen, door positieve aspecten. Bij angst en depressie moet herstel van het gedachtepatroon plaatsvinden. Bij lichamelijke klachten dienen deze op een deskundige wijze te worden aangepakt. Alle Bachremedies komen van bloemen, bloemknoppen of planten die de kracht en de activiteit van het zonlicht hebben opgevangen. Het betreft hier de meest vriendelijke en zachtaardige geneeswijze die voor elke leeftijd geschikt is, veilig voor zelfmedicatie, maar ook als toepassing en voorschrift in de therapeutenpraktijk. De opleiding ‘Bach Bloesem- & Aromatherapeut’ behandeld alle 38 bloesemremedies en hun toepassingen. Centraal staan de twaalf ‘healers’ zoals dokter Bach ze heeft genoemd.


In de Aromatherapie wordt uitgegaan van etherische oliën of essentiële oliën die afkomstig zijn van planten, bladeren, schors, wortels, zaden en bloemen. De helende werking beslaat een groot gebied van klachten, zowel lichamelijk als emotioneel. De olie werkt het meest effectief als deze direct op de huid wordt aangebracht, via de mond of neus wordt geïnhaleerd, of als er een paar druppels in het warme badwater worden gedaan. Een uitgebreid overzicht voor toepassingen bij allerlei aandoeningen met aan te wenden etherische oliën als aromatherapie of bloesemremedies, zijn in beide delen van de lesstof opgenomen.


De opleiding is geaccrediteerd door KTNO (K8443) en staat voor 11.5 ects. Verbonden beroepsorganisaties: BATC, NOAG, SGZ en VBAG.

De inhoud van de opleiding bekijken? klik dan hier en bekijk de proefles.


De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in een logische samenhang, één ononderbroken leerlijn vormen. Uit de praktijk is gebleken dat deze methode het meest effectief werkt voor individuele studies.


Academie SAGHO heeft geen vast studiejaar. U kunt op elk gewenst moment met uw studie beginnen. De gemiddelde studietijd ligt op zo’n 5 à 7 uur per week. U kunt het studietempo kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past. Heeft u meer tijd en wilt u sneller studeren, dat kan. Andersom kan natuurlijk ook. Efficiënter studeren is vrijwel niet mogelijk.


Bij elke SAGHO-opleiding bieden wij u huiswerkbegeleiding aan met uw eigen docent. U kunt uw huiswerk per post of per mail verzenden. Onze docent zorgt er voor dat uw gecorrigeerde huiswerk zo snel mogelijk aan u geretourneerd wordt.


Voor deze opleiding kunt u deelnemen aan het landelijk examen wat drie keer per jaar wordt afgenomen: in februari, juni en oktober. Bij een voldoende resultaat, ontvangt u het officiële én erkende SAGHO-diploma.


Bent u niet in de gelegenheid om naar het landelijk examen te komen? Dan kunt u een thuisexamen afleggen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dan het SAGHO-getuigschrift.


Als u een opleiding hebt afgerond, al het huiswerk hebt ingestuurd en dit gemiddeld voldoende is beoordeeld, dan kunt u een SAGHO-certificaat aanvragen.

Inschrijven

Inschrijven

€ 549,00

Copyright SAGHO Academie 2017 -