Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

MMV Materia Medica en Vademecum

MMV
• SAGHO Materia Medica (200 grote homeopathische middelen; alfabetisch)
• SAGHO Vademecum, gids voor enkelvoudige klinische homeopathie (Indicatie met middelen)

- MATERIA MEDICA & HOMEOPATHISCH VADEMECUM

Vademecum
Het homeopathisch vademecum bevat meer dan 300 ziekte-indicaties, onderverdeeld naar hun karakteristieke symptomen, en is als praktisch handboek voor iedere homeopaat, alternatief therapeut en SAGHO-student een uniek naslagwerk.

In dit SAGHO-vademecum worden per aandoening een aantal passende enkelvoudige homeopathische geneesmiddelen genoemd met hun geadviseerde potentie en voorschrift. Bovendien wordt ingegaan op het juiste gebruik van deze middelen en de regels die gelden voor dosering en frequentie, alsmede de reacties van deze homeopathische geneesmiddelen.


Materia Medica
Ook is er een Materia Medica met ruim 200 homeopathische geneesmiddelen, welke uitgebreid en uitermate begrijpelijk beschreven worden om de homeopaat, therapeut of SAGHO-student een juist inzicht te verschaffen in hun homeopathische werking en geneesmiddelbeeld. Van al deze homeopathische geneesmiddelen, zoals opgenomen in onze opleiding tot Klassiek Homeopaat, worden de (ziekte)klachten met hun bijzondere symptomen, specifieke werking op bepaalde organen en eventuele geneesmiddelbeeld begrijpelijk en overzichtelijk behandeld.
Naast de Latijnse benaming worden de Nederlandse benaming, overige synoniemen, alsmede chemische samenstelling vermeld. Tevens is opgenomen of het geneesmiddel constitutioneel, lokaal of als polychrest werkzaam is.

Het Vademecum en de Materia Medica zijn losbladig op A4-formaat en bevatten tezamen meer dan 200 bladzijden. Ze worden geleverd in een verzamelband die is voorzien van tabbladen. Al met al twee unieke naslagwerken voor de arts, klassiek homeopaat, natuurgeneeskundig therapeut, drogist, apotheker en SAGHO-student.

Inschrijven

Inschrijven

€ 49,50

Copyright SAGHO Academie 2017 -