Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

VTR Homeopathie voor dieren

VTR
• SAGHO Homeopathie voor dieren (vademecum; indicatie met middelen)
• SAGHO Homeopathie in de dierenpraktijk (praktijksituaties en casuïstiek)

- VETERINAIRE INDICATIE TABEL & DIERGENEESKUNDE

Ook in de diergeneeskunde wordt met homeopathie uitstekende resultaten bereikt. In oorsprong is de homeopathie als een geneeswijze voor de mens ontwikkeld, maar de hierdoor ontstane kennis kan ook worden 'vertaald' naar de diergeneeskunde. Ziektesymptomen bij mens en dier vertonen in veel gevallen een grote overeenkomst. En stoffen die bij de mens homeopathisch beproefd zijn voor een bepaalde ziekte, kunnen bij het dier meestal een daarop gelijkende aandoening genezen. Zo heeft bij de mens Caulophyllum een werking op de baarmoeder bij stagnerende weeën. Het werkt namelijk op de spieren van de baarmoeder en laat een bevalling gemakkelijker verlopen. Dit laatste geldt ook bij de meeste dieren. Daarom is homeopathie ook voor dieren een goede alternatieve geneeswijze.

SAGHO’s veterinaire naslagwerk bestaat uit twee delen
Het eerste deel vertelt hoe de homeopathie werkzaam is, en de toediening bij dieren, zoals hond, kat, konijn, schaap, kalf, varken, pony, paard en rund. Ook de meest voorgeschreven veterinaire complexmiddelen (o.a. door de dierenarts en dierenspecialist) worden behandeld en de werking van hun inhoudsstoffen toegelicht. Verder zijn er 50 bladzijden met Veterinaire Indicaties - van abces tot zenuwtrauma - in dit deel opgenomen met de toe te passen enkelvoudige en/of samengestelde homeopathische geneesmiddelen.

Het tweede deel betreft Praktijkvoorbeelden Homeopathische Diergeneeskunde. Opgenomen zijn de praktijkervaringen uit de dierenpraktijk van de bekwame Belgische dierenarts Dr. Eric Vanden Eynde én gepubliceerd in de edities van het Belgische blad 'Homeopathisch Bekeken'.

Het Veterinaire Indicatie Tabel en de Praktijkvoorbeelden van de Diergeneeskunde zijn losbladig op A4-formaat en bevatten tezamen 200 bladzijden. Ze worden geleverd in een verzamelband en voorzien van een set tabbladen. Al met al twee unieke naslagwerken voor de dierenarts en SAGHO-student. Cursisten en oud cursisten van de Academie SAGHO kunnen als aanvulling op de bestaande lesstof deze Veterinaire Indicatie Tabel & Praktijkvoorbeelden met extra korting aanschaffen.

Inschrijven

Inschrijven

€ 49,50

Copyright SAGHO Academie 2017 -