Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

Voedingsleer & Dieetadvies

Aantal lessen
3
Studieduur
3 maanden
Vervolgopleiding
Iedere SAGHO opleiding
Opleidingscode
Voedingsleer - Dieetadvies

Onder een goede voeding wordt verstaan: de juiste hoeveelheid voedingsstoffen die voor een bepaalde persoon in zijn hoedanigheid nodig is. Goede voeding kan alleen door een juiste voedselkeuze en goede bereiding worden bereikt.

De voedingsmiddelen leveren de nodige voedingsstoffen, ook wel macronutriënten genoemd, zoals koolhydraten, vetten en eiwitten. De voedingsstoffen die in deze cursus behandeld worden zijn onderverdeeld in: energieleverende stoffen, bouwstoffen en regulerende stoffen zoals vitaminen en mineralen. Met deze cursus kunt u uw patiënten adviseren over hun koolhydraat-, vet- en eiwitgebruik. Ook worden bijzondere voedingsstoffen bij vegetarisme, veganisten, moslims en Hindoes behandeld.

Verder wordt ingegaan op voeding met een afwijkende consistentie zoals bij aandoeningen van keel of slokdarm en kauw- en slikmoeilijkheden. De cursus 'Voeding & Dieetadvies' geeft u voldoende inzicht om uzelf en uw patiënten een gezond voedingsadvies te geven.

De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in een logische samenhang, één ononderbroken leerlijn vormen. Uit de praktijk is gebleken dat deze methode het meest effectief werkt voor individuele studies.

Academie SAGHO heeft geen vast studiejaar. U kunt op elk gewenst moment met uw cursus beginnen. De gemiddelde studietijd ligt op zo’n 5 à 7 uur per week. U kunt het studietempo kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past. Heeft u meer tijd en wilt u sneller studeren, dat kan. Andersom kan natuurlijk ook. Efficiënter studeren is vrijwel niet mogelijk.

Bij elke SAGHO-cursus bieden wij u huiswerkbegeleiding aan met uw eigen docent. U kunt uw huiswerk per post of per mail verzenden. Onze docent zorgt er voor dat uw gecorrigeerde huiswerk zo snel mogelijk aan u geretourneerd wordt.

Voor deze cursus kunt u een thuisexamen afleggen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dan het SAGHO-getuigschrift.

Als u de cursus hebt afgerond, al het huiswerk hebt ingestuurd en dit gemiddeld voldoende is beoordeeld, dan kunt u een SAGHO-certificaat aanvragen.

Inschrijven

Inschrijven

€ 148,50

Copyright SAGHO Academie 2017 -