Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

Biochemische Celzouttherapie

Aantal lessen
3
Studieduur
3 maanden
Vervolgopleiding
Iedere SAGHO opleiding
Opleidingscode
Biochemische Celzouttherapie

De arts Dr. W.H. Schüssler ontdekte tijdens zijn werk als biochemicus, dat als hij delen van het menselijk lichaam verbrandde en daarna de as analyseerde, de as nog maar bestond uit twaalf ingrediënten, genaamd de twaalf celzouten.

Deze celzouten zijn zeer belangrijke componenten van de lichaamscellen. Als basissubstantie hebben ze een belangrijke rol in de vorming van lichaamsenzymen. Deze lichaamsenzymen ondersteunen de stofwisseling in het menselijk lichaam. Bij een tekort zal de opbouw van de lichaamscellen dan ook niet optimaal zijn.

Het zwaartepunt van Dr. Schüssler’s biochemische celzouttherapie ligt in het aanvullen van die stoffen waaraan een tekort is. De symptomatologie (kenmerken van de klachten) wijst u de weg naar het juiste celzout. De twaalf door Dr. Schüssler ontdekte celzouten worden in deze SAGHO-cursus uitgebreid beschreven.

Later onderzoek bracht de ontdekking van nieuwe in het lichaam voorkomende mineraalstoffen. Voor de gezondheid van het organisme zijn deze twaalf ‘toegevoegde’ middelen ook van belang en worden daarom tevens in de lesstof besproken.

De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in een logische samenhang, één ononderbroken leerlijn vormen. Uit de praktijk is gebleken dat deze methode het meest effectief werkt voor individuele studies.

Academie SAGHO heeft geen vast studiejaar. U kunt op elk gewenst moment met uw cursus beginnen. De gemiddelde studietijd ligt op zo’n 5 à 7 uur per week. U kunt het studietempo kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past. Heeft u meer tijd en wilt u sneller studeren, dat kan. Andersom kan natuurlijk ook. Efficiënter studeren is vrijwel niet mogelijk.

Bij elke SAGHO-cursus bieden wij u huiswerkbegeleiding aan met uw eigen docent. U kunt uw huiswerk per post of per mail verzenden. Onze docent zorgt er voor dat uw gecorrigeerde huiswerk zo snel mogelijk aan u geretourneerd wordt.

Voor deze cursus kunt u een thuisexamen afleggen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dan het SAGHO-getuigschrift.

Als u de cursus hebt afgerond, al het huiswerk hebt ingestuurd en dit gemiddeld voldoende is beoordeeld, dan kunt u een SAGHO-certificaat aanvragen.

Inschrijven

Inschrijven

€ 148,50

Copyright SAGHO Academie 2017 -