Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

Ayurveda

Aantal lessen
3
Studieduur
3 maanden
Vervolgopleiding
Iedere SAGHO opleiding
Opleidingscode
Ayurveda

Ayurveda is een hindoeïstische gezondheidsleer die al duizenden jaren in India wordt toegepast. Het woord Ayur betekent leven en Veda betekent kennis. De ayurveda dient om de mens in goede gezondheid te brengen of te houden. Vooral het in stand houden van de gezondheid wordt in de ayurveda beoogd. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ayurveda verstrekt diepgaande kennis over voeding, dagelijkse leefgewoonten en regulerende alsmede geneeskrachtige kruiden.

De ayurvedische geneeswijze die in de cursus behandeld wordt, is een holistische geneeskunst en behandelt vooral de kruiden die we kunnen voorschrijven bij bepaalde constituties en ziektes. Met de lesstof krijgt u de kennis van de belangrijkste enkelvoudige preparaten en kruidenoliën die inzetbaar zijn bij ziekte-indicaties. In de lesstof is een uitgebreid overzicht van deze indicaties opgenomen.

Naast de toepasbare ayurvedische middelen (kruidenpreparaten) krijgt u ook inzicht in de basisbegrippen vata, pitta en kapha, die dosha’s worden genoemd. Vata staat voor beweging, pitta voor transformatie en kapha voor cohesie.

Ayurveda biedt in deze tijd belangrijke mogelijkheden, met name bij stofwisselingsstoornissen, systemische ziekten en psychosomatische aandoeningen. De ayurvedische middelen kunnen ingezet worden bij veel chronische ziekten die regulier soms moeilijk te behandelen zijn.

De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in een logische samenhang, één ononderbroken leerlijn vormen. Uit de praktijk is gebleken dat deze methode het meest effectief werkt voor individuele studies.

Academie SAGHO heeft geen vast studiejaar. U kunt op elk gewenst moment met uw cursus beginnen. De gemiddelde studietijd ligt op zo’n 5 à 7 uur per week. U kunt het studietempo kiezen dat het beste bij uw omstandigheden past. Heeft u meer tijd en wilt u sneller studeren, dat kan. Andersom kan natuurlijk ook. Efficiënter studeren is vrijwel niet mogelijk.

Bij elke SAGHO-cursus bieden wij u huiswerkbegeleiding aan met uw eigen docent. U kunt uw huiswerk per post of per mail verzenden. Onze docent zorgt er voor dat uw gecorrigeerde huiswerk zo snel mogelijk aan u geretourneerd wordt.

Voor deze cursus kunt u een thuisexamen afleggen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dan het SAGHO-getuigschrift.

Als u de cursus hebt afgerond, al het huiswerk hebt ingestuurd en dit gemiddeld voldoende is beoordeeld, dan kunt u een SAGHO-certificaat aanvragen.

Inschrijven

Inschrijven

€ 148,50

Copyright SAGHO Academie 2017 -