Academie SAGHO voor beroepsopleidingen in de alternatieve geneeskunde

Vraag een gratis studiegids aan.

Orthomoleculair therapeut

Prijs, vanaf 49,50
Aantal lessen
12
Studieduur
12 maanden
Vooropleiding
HAVO/MBO Diploma
Vervolgopleiding
Iedere SAGHO opleiding
Opleidingscode
ORT

'Orthomoleculair' klinkt nogal zwaarwichtig; maar in de praktijk is het tegenovergestelde juist het geval. Orthomoleculair betekent niets anders dan de juiste mineralen, vitaminen, aminozuren en moleculen in de juiste hoeveelheden en in de juiste verhoudingen tot zich te nemen om de biochemische processen in het lichaam optimaal te laten verlopen of te herstellen. Orthomoleculair betekent zeker niet alleen vitamine- en mineralenpillen slikken. In feite begint orthomoleculair bij ons dagelijks eten. Voeding is namelijk een zeer complexe samenstelling van verschillende stoffen te verdelen in macro- en micronutriënten. De noodzakelijke voedingsstoffen zijn de macronutriënten, koolhydraten, vetten, eiwitten en vezels. Daarnaast bevat de juiste voeding een zeer grote variëteit aan micronutriënten zoals vitaminen, mineralen, spoorelementen en verschillende andere bioactieve stoffen zoals bioflavonoïden.

Orthomoleculaire voeding richt zich vooral op het in stand houden en optimaliseren van de lichaamsfuncties, terwijl de orthomoleculaire geneeskunde zich richt op de behandelen van patiënten met behulp van voedingssupplementen.
Als orthomoleculair therapeut heeft u de kennis om uw patiënt een optimale hoeveelheid aan voedingssupplementen te adviseren om het verstoorde evenwicht in het lichaam weer te herstellen. Deze supplementen zijn voornamelijk vitaminen, mineralen, aminozuren en vetten die de mens zelf niet kan aanmaken of die onder bepaalde omstandigheden niet voldoende worden aangemaakt.

Als vervolg op uw opleiding sluiten de opleidingen Orthomoleculair specialist, Ziekteleer, diagnose en advies of Anatomie, fysiologie en pathologie aan.

De leszendingen bestaan gemiddeld uit ongeveer 43 pagina’s en 3 pagina’s met vragen. Door het losbladig A4 lessysteem kunt u rekenen op de meest actuele leerstof. Het lesmateriaal wordt voortdurend herzien en aangepast aan de laatste ontwikkelingen.

De opbouw en samenstelling van de lesstof maakt het u mogelijk de lessen zeer vlot en doelmatig te bestuderen. De lesstof is eerst verdeeld in enkelvoudige, op zichzelf staande onderdelen. Daarna zijn deze onderdelen zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst, dat ze in logische samenhang één ononderbroken leerlijn vormen. In de praktijk is gebleken dat deze methode individueel studeren het meest effectief maakt.

U kunt gebruiken maken van de aangeboden huiswerkbegeleiding. U bent dit niet verplicht.

Inschrijven

Inschrijven

€ 549,00

Copyright SAGHO Academie 2014 -